30 Temmuz 2013 Salı

PKK



Öncelikle wikipedi de nasıl anlatılmış bir bakalım...

Kürdistan İşçi Partisi (Kürtçe: Partiya Karkerên Kurdistan) veya Kürtçe isminin kısaltmasıyla PKK, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusuIrak'ın kuzeyiSuriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede bir devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları dahilinde kalan kısmına sahip olabilmek için güvenlik güçleri, köy korucuları ve sivillere karşı silahlı eylem yapan yasadışı silahlı terör örgütü. KADEK (Kürtçe: Kongreya Azadî û Demokrasiya KurdistanêTürkçeKürdistan Özgürlük ve Demokrasi Kongresi) ve Kongra-Gel (Halk Kongresi) isimlerini de kullanmıştır.PKK, 7. Parti Kongresi'nde bağımsız bir Kürdistan fikrinden vazgeçtiğini açıklamıştır.

PKK; Avrupa Birliği[22]ABD[23]Birleşmiş Milletler ve NATO[24] ve bölgedeki TürkiyeSuriyeIrakİran gibi birçok ülke ve uluslararası kuruluştarafından terör örgütü olarak kabul edilmiştir. Ayrıca; ABD'nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde bulunan[25][26] etnik, ayrılıkçı, militanist bir örgüttür.

T.C. Emniyet Genel Müdürlüğünün yayınladığı "Türkiye'de hâlen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "PKK/KONGRA-GEL (Kürdistan Halk Kongresi-KHK)" adıyla yer almıştır.[27]

1974 yılında Abdullah Öcalan tarafından kurulan PKK'nın ideolojisiMarksizm-Leninizm üzerine kuruludur. PKK'nın başlangıçtaki amacı; Kürdistandiye tanımlanan, Kürtlerin de yaşadığı, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısındaki bölgede, bağımsız sosyalist bir Kürt devleti kurmaktı.

Bazı politikacı ve yazarlara göre, PKK, terör eylemleri için bazı Marksist-Leninist örgütler ile işbirliği yapmıştır. Bununla birlikte PKK'nın bazı ülkelerden maddi, manevi ve politik destek gördüğü öne sürülmektedir. Eylemlerinin finansmanının büyük bir kısmı yurt dışından sağlanmaktadır.[28

Şimdide daha gerçekçi bir şeklide ele alalım 



Teröristbaşı A. Öcalan'ın ve PKK ,Sonu 1970'li yıllarda dünyada yükselen gençlik hareketlerinin Türkiye'ye yansıması nedeniyle ülkemizde birçok yasadışı terör örgütünü kurulmaya başlamıştır. KADEK terör örgütünün temeli de bu dönem içerisinde atılmıştır.

1974 yılında Ankara Yüksek Öğrenim Derneği (AYÖD) isimli gençlik organizasyonu içerisinde faaliyet gösteren Abdullah ÖCALAN,Kesire YILDIRIM (ÖCALAN), Haki KARAER, Cemil BAYIK, Kemal PİR isimli şahıslar Ankara'nın Tuzluçayır semtinde yaptıkları bir toplantıyla KADEK'nın ilk temelini atmışlardır.

Kürtlerin Türklerden farklı bir halk olduğu ve Türk devletince sömürüldüğü (siyasal,ekonomik ve kültürel ).

Sözde Kürdistan denilen bölgenin Kürt parçası olduğunu ve en büyük parçanın da Kuzey Kürdistan olarak nitelendirilen Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesi olduğu, amaçlarının da bu parçaları birleştirerek bağımsız birleşik Sosyalist Kürdistan kurmak olduğu. Hedeflerine ulaşmak için Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya gidip yöre halkına propaganda yaparak düşüncelerine inandırıp sözde Ulusal mücadele başlatmak gerektiği sonuçlarına varmışlardır.

Örgüt ilk faaliyet alanı olarak Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep illerini hedef seçmiştir.

Özellikle bu şehirlerde yoğun faaliyette bulunmalarının nedenleri Diyarbakır'ın geçmişte bir çok isyana merkez teşkil etmesi dolayısıyla isyancı bir geleneğe sahip olması, Şanlıurfa'da halen Feodal yapının kırılmaması, yoksul köylü halkı ile devlete yakın aşiret reislerinin arasında çelişkiler yaşanması, Gaziantep'i seçmelerinin nedeni de sanayinin gelişmesiyle yoksul İşçi sınıfının akın etmesi, örgütün bu gibi avantajları olan şehirlere yönelmesine neden oluştur. Gaziantep alanına gönderilen Haki KARER bir süre faaliyet yürüttükten sonra yine Kürt örgütlerden biri olan "sterka sor" (kızıl yıldız) tarafından öldürülmüştür. Bu olay grubu etkiler zira o güne kadar kadrolarından hiç kimse öldürülmemiştir. Grup bundan sonra daha sert ve daha dikkatli olmaya başlarmıştır; en önemlisi de bu olaydan sonra partileşme kararı alarak bunun çalışmalarına başlamasıdır. Örgüt gerekli parti tüzüğü ve programını bir kitapçık halinde çıkartarak partileşme çalışmalarını hızlandırmıştır.

AŞAGIDAKİ HARİTALARA BAKILDIĞINDA BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİYLE(BOP) NE KADAR BENZER HATTA TIPA TIP AYNI OLDUĞUDA GÖRÜLMEKTEDİR.



27 kasım 1978 'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde yapılan bir toplantıyla KADEK ( Kürdistan İşçi Partisi, Partiya Karkaren Kürdistan ) ilan edilmiştir. Bu aynı zamanda KADEK terör örgütünün 1.Kongre'si dir. KADEK terör örgütü, parti ilanını duyurmak için Hilvan ve Siverek'deki Aşiret ağalarıyla sürdürdüğü çatışmaları daha fazla yoğunlaştırarak dikkatleri üzerinde toplamayı amaçlamıştır. Bu çalışmalar sonucu siyasi yönden bazı kazanımlar elde etmişse de askeri yönden başarısızlığa uğramıştır. Çatışmalarda birçok militanını yanlış savaş taktikleri yüzünden kaybetmiştir. Bu durum terörist örgüt KADEK içerisinde rahatsızlıklar meydana getirmiştir. Toparlanmak amacıyla Mardin tarafına çekilen militanlar daha çok verdikleri kayıpları kapatmak amacıyla Propagandaya ağırlık vererek, yeni kadrolar oluşturma yoluna girmişlerdir.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini de içine alacak şekilde Suriye, İran ve Irak toprakları üzerinde Kürdistan olarak adlandırdıkları bölgede Marksist-Leninist ilkeler doğrultusunda Bağımsız Birleşik Demokratik bir Kürdistan devleti kurmaktır.

Asıl amacı bu olmakla birlikte Türkiye'nin ezeli düşmanları olan dış devletlerin de desteğiyle ülkemizin gelişmesini engellemeye yönelik ekonomik anlamda amacı da bulunmaktadır.

Bu amacını gerçekleştirmek için silahlı mücadeleyi esas almıştır. Bu mücadele için de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere silahsız ve masum bölge halkına karşı katliamlara giriştiği gibi, ekonomiyi zarara uğratmak, istismar noktası olarak gördükleri geri kalmışlığı kıracak yatırım ve hizmetleri engellemek için araç gereç, kuruluş ve tesislere sabotaj türü saldırılarda bulunmakta, turizm sektörünü baltalamak için de turistik tesis ve kuruluşlar ile turistlere saldırmakta, ülkeye turist gelmesini engellemek için yurtdışında propaganda faaliyetlerinde bulunmaktadır.





PKK’yı anlamak için önce PKK nın bir Kominist Parti olarak doğduğunu bilmemiz gerekir. Leninizm Teorisini esas alan bu örgüt ortadoğuda kan ve gözyaşı ile kurulmuş dev bir Kominist Devlet hedeflemektedir. Bu yolda ilerlerken Kürt halkını sömürme politikası benimsemiş ancak görünürde haklarını savunuyor gibi göstermiştir. Leninizmin ne olduğuna bir değinelim ve PKK nın tarihi sürecini konu alalım.

Leninizm, Marksizm üzerine kurulmuş politik ve ekonomik bir teoridir. Marksizm`in bir kolu ve aşaması olarak ele alınır, Bolşevik lider Vladimir Lenin tarafından geliştirildiği kabul edilir. Yaklaşıma göre Lenin, Marx’ın temel eserini üç temel noktada, yani felsefeekonomi ve siyasal alanlarda geliştirmiş, onu yeni koşullara uygun bir öğreti olarak ve temel ilkelerinden sapmaksızın yeniden üretmiştir.

Kısacası Leninizm, Marksizmin çağın gereklerine göre hem kuramsal hem politik hem de ekonomik alanda, temel ilkelere bağlı kalarak yeniden uyarlanması olarak anlaşılır.Leninizm’in marksist geleneğe en büyük katkısı demokratik merkeziyetçi örgüt yapısını savunmasıdır. Leninizm kavramı, yeni olgular ve yeni bilimsel gelişmeler doğrultusunda Marksizmin yeniden geliştirilmesi gereği üzerinden değerlendirilir ve Marksizmin devrimci ve bilimsel özüne uygun olarak geliştirilmesi olarak anlaşılır.

“Leninizm” terimi Lenin hayattayken çok kullanılan bir terim değildir, ancak sağlık sorunları nedeniyle ölümünden bir süre önce, Sovyet hükümetinde aktif rolünü sonlandırdıktan sonra sıklıkla kullanılmaya ve yaygınlaştırılmaya başlandı. Asıl olarak ise 3. Komünist Enternasyonal`de (Komintern) Grigory Zinoviev “Leninizm” terimini kullandı ve terim popüler hale geldi. Bu tarihten itibaren, Leninizm kavramı, Marksizm içinde, onun yeni bir aşaması olarak kabul edildi ve kuramsallaştırıldı.

Lenin’in ortaya attığı bu teoriyle birlikte dünyanın dört bir yanında kendilerini kan dökerek devrim yapmaya adamış yüzlerce “komünist parti” veya “işçi partisi“ ortaya çıktı.

İşte bunlardan biri de, gerçek ismiyle Partiya Karkeren Kurdistan (Komünist Kürt Partisi) olan PKK’dır. Kuruluş yıllarındaki bayrağında görülen orak çekiç sembolü de, örgütün ideolojisinin göstergelerinden biridir. Her ne kadar ilerleyen yıllarda bir taktik olarak bu komünist sembol bayraktan çıkarılmış olsa da, PKK her zaman komünist bir örgüt olmuştur ve komünist bir örgüt olarak kalacaktır. Nitekim Bölücü başı bebek katili Abdullah Öcalan, PKK’yı “Kürt proleter devrimci hareketi” olarak tanımlar.

Bölücü başı Abdullah Öcalan, PKK’nın Marksist Leninist ideolojiden asla taviz vermeyeceğini Sözleriyle açıkça ifade eder:
PKK, Marksizm-Leninizm geleneğine uygun bir gelişme yaşamıştır. Bundan sonrası açık ki etle tırnak gibi birbirinden ayrılmayan bu miras üzerine şekillenecektir.” (Kürdistan’da Halk Kahramanlığı, s.78)

Lenin 1900′de ne ise ben de 21. yüzyıl sosyalizmini temsil ediyorum”, diyen bölücü başı Apo, PKK’nın asıl hedefinin “KOMÜNİST TOPLUMUN KURULMASI” olduğunu ise açıkça anlatır:

Bizim ortamımızda sosyalizmin ve komünizmin ölçüleri egemendir. Sosyalizmde herkese emeği kadar verilir. Bu, parti (PKK) içinde de geçerlidir. BU, KOMÜNİST TOPLUMUN KURULUŞUNA KADAR DA GEÇERLİ OLACAKTIR.” (Tasfiyeciliğin Tasfiyesi, s.153)

PKK’nın organizasyon olarak geçmişi 1973′de “Ankara Democratic Patriotic Association of Higher Education” olarak başlamaktadır. Grup, bu dönemde büyük ölçüde öğrencilerden oluşmakta ve başında Abdullah Öcalan bulunmaktadır. Ankara’da kurulan organizasyon kısa bir süre içinde Güneydoğu Anadolu’ya taşınmış ve bölgedeki genç Kürtler arasında propaganda faaliyetlerinde bulunmuştur. 27 Ekim 1978′de Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis köyünde “Kuruluş Bildirgesi”ni düzenler ve adını Kürdistan İşçi Partisi olarak değiştirir. PKK, Bu bildirgeyle hareket alanını genişlettiğini de ilan eder ve yeni bir safha olan şehir eylemleri metotlarını uygulamaya başlar. Marksist, Leninist temelli etnik bölücü bir organizasyon olması sebebiyle sağ organizasyonlarla da çatışmaya girmiştir. Bu dönemde Başkan:Abdullah Öcalan, Başkan yardımıcısı:Cemil Bayık, Yürütme kurulu başkanı:Şahin Dönmez, Asker sorumlusu:Mehmet Karasungur, İstihbarat sorumlusu:Mazlum Doğan, Yürütme kurulu üyesi:Mehmet Hayri Durmuş, Yürütme kurulu üyesi:Kesire Yıldırım (Öcalan’ın eşi) idi.

PKK’nın çatışmaları sadece karşıt görüşlerin çatışması olmakla kalmayıp 30 Temmuz 1979′da Urfa Milletvekili Mehmet Celal Bucak’a düzenlenen suikastla PKK’yı devletle işbirliği içinde olmakla Kürtleri sömürmekle suçladığı aşiretlere de yönlendirmiştir. 1978-1982 yılları arasında devletin terörizm saydığı 43,000 olayın yaşandığı gerçeği altında, PKK Şehir Savaşı döneminde aktif bir yapıdadır. 12 Eylül 1980 büyük oranda Şehir Savaşı dönemini sona erdirse de organizasyonun eylem kabiliyetini ortadan kaldırmamıştır. Bunda 1979′da Öcalan’ın Suriye’ye geçmesi ve burada Dev-Genç’in temellerini attığı eğitim kamplarını kurması etken olması yatmaktadır. İhtilal’in ülke içindeki eylem alanını kapatması, sol görüşlü organizasyonların, Öcalan’ın Lübnan çağrısına cevap vermesine sebep olmuş. 1982-84 yılları Öcalan’ın organizasyonun yeniden şekillendirmesine yardımcı olmuştur.

1984 senesiyle PKK yeni bir yapıya bürünmüştür. Kendisine Mao’nun Halk devrimi yöntemini seçmiş ve Suriye’nin desteklemesiyle Güneydoğu Anadolu’da terör metotlarını uygulamaya başlamıştır.

15 Şubat 1999′da Abdullah Öcalan Kenya’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi pasaportu ile yakalanmasıyla birlikte örgüte çok ağır bir darbe vurulmuştur.

PKK nın hayat evresinin uzun süreli olması gelişimi süresince evrime uğramasına bağlıdır. PKK değişen ortama göre söylemini ve uyguladığı şiddet unsurlarını değiştirmiştir.

ASLINDA SÖZ FAZLA UZATMAYA GEREK YOK...KÜRTLER ADINA ÖZGÜRLÜK DİYEN BİR ÖRGÜTÜN EN FAZLA DA KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞI KATLETMESİ NE ENTERESANDIR...AŞAGIDAKİ RESİMLERDEKİ KATLEDİLEN ÇOCUKLAR,BEBEKLER,MASUMLAR KÜRT KÖKENLİDİR.PKK'YI KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ OLARAK GÖSTERİP SİYASET YAPMALARINA VE KAHRAMAN OLARAK LANSE EDİLMELERİNE GÖZ YUMMAK EN BÜYÜK HAİNLİKTİR...AYRICA BEBEK KATİLİYLE OTURUP PAZARLIK YAPMA GİRİŞİMLEİRNİN DE HİÇ BİR İZAHI VE SEBEBİ OLAMAZ...BU AÇIKÇA PKK'YI KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZIN TEMSİLCİSİ GÖSTERMEK DEMEKTİR...BU YANLIŞA DÜŞMEK NE ÜLKEMİZİN NE DE KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIN ASLA YARARINA OLMAYACAK VAHİM BİR DURUMDUR...BU İŞİN İÇİNDE OLAN HERKES BU VEBALİN ALTINDAN ÖMÜR BİLLAH ÇIKAMAZ...TABİ BUNU BİLEREK VE BİLİNÇLİ OLARAK YAPMIYORLARSA...


















izlemek isteyenler için kan uykusu belgeseli 




1 yorum:

  1. Güzel Yazıyorsun.
    Ama Cumhutiyetçi ve idealist olduğun için çok yerde İRİ DELİLLERİ göz ardı ediyorsun.

    PKK ASALANIN DEVAMIDIR.
    3 Amacı vardır. Devrin Başbakanı ile birlikte kurulmultur.
    ÖÇ ALAN ana baba tarafından Ermenidir.
    Amaçları:.
    1 -Tehcir esnasında Kürtlerin katlettiği Ermenilerin intikamı.
    2- Bölgeyi ucuzlatmak ve Nüfus yoğunluğunu azaltmak.
    3- Filistin gibi Ermeni tohumlarının bölgede yer satın alıp jarfaşa çıkarıp olata müdahele ettirip bağımsız Ermenistanı Bahcıvanla birleştirmek.

    Niçin olmadı
    Çünkü orda İsrailin Arzu Mevhudu var. AB ye de o yüzden girmedik. Ve israil Beyrutta Öç alamayanı paketledi Ecevidi son 1 defa daha başbakan yaptı..

    BOP TA TÜM BU OYUNLARI BOZDU

    YanıtlaSil